Advent a vánoční naladění

17. 11. 2014
Podzim je téměř za námi, a přestože svatý Martin se letos zatím k ničemu nemá, ve vzduchu je čím dál častěji cítit pomaličku se blížící období šal a kulichů. Kromě zimy deroucí se pod kabát nás ovšem samozřejmě čeká i radost v podobě Adventu a Vánoc, které již tradičně bývají spojené s hudbou.

Ani APS VŠB TUO nezahálí. Pro následující období jsme si pro vás připravili několik koncertů, na které vás tímto srdečně zveme. Už v sobotu 6. prosince zazpíváme v 18 hodin v krásném prostoru Piaristického kláštera v Příboře. Naše oblíbené místo s krásnou akustikou vás zajisté zaujme.

Hned o týden později 14. prosince si můžete zpříjemnit stříbrnou neboli 3. neděli adventní naším vystoupením v Evangelickém kostele v Jeseníku. Od 17 hodin se zaposlouchejte do skladeb jako Vere languores nostros, Te quiero nebo Mary’s lullaby. Součástí adventního koncertu bude také například Credo z tradiční České mše vánoční J. J. Ryby.

Tuto nádhernou klasiku české hudby si pak můžete užít celou. Na 20. prosince jsme pro vás přichystali spolu s Pěveckým sborem Waldorfského lycea a Moravskoslezskou Sinfoniettou její plné znění. Tento zážitek si nenechte ujít ve 14 hodin v kostele svatého Vavřince v Paskově.

Naše věrné posluchače a příznivce pak chceme ujistit, že i tradiční každoroční štěpánský koncert ve Svinově letos bude! Doufáme, že se dostavíte v hojném počtu a již tradičně zaplníte kostel Krista Krále do posledního místečka. První tóny zazní 26. prosince v 17 hodin.

Ať už si vyberete kterýkoli z našich koncertů, budeme vaší přítomností a podporou potěšeni a na oplátku slibujeme hezký hudební zážitek a vánoční naladění. Těšíme se na vás.

Marcela Zezulková