Říjen podbarvený krásnou hudbou

28. 9. 2014
Když se na podzim začnou listy barvit do zlatohněda, studenti se vrátí zpátky do lavic a poslucháren a den se zkrátí, může se u některých jedinců objevit neradostné pocity, někdy dokonce i splín. Každý z nás pak podzimní chmury zahání jinak: knihou, voňavým svařákem, sportem, filmem, příjemnou společností… My pro vás máme ještě jednu variantu. Tu nejlepší: krásnou hudbu. Během října si můžete dopřát terapii v podání APS VŠB TUO hned dvakrát.

V neděli 5. října vás všechny moc rádi uvidíme v prostředí krásného nejstaršího ostravského kostela svatého Václava u Masarykova náměstí. Od 17 hodin se můžete nechat unést programem sestaveným z duchovní a lidové hudby, předvedeme vám i několik skladeb, kterými jsme zaujali na soutěži v Řecku: renesanční duchovní Vere languores nostros nebo vítěznou lidovou Oj oj oj. Zároveň uslyšíte řadu zcela nově nastudovaných skladeb, které jste v našem podání ještě nikdy neslyšeli.

Další příležitost zpříjemnit si jeden podzimní víkendový podvečer pak budete mít v sobotu 18. října, kdy město Klimkovice společně s Unií českých pěveckých sborů pořádá Klimkovický podzim. Opět od 17 hodin si budete moci poslechnout nejen APS, ale také Moravské děti Holešov, Rosénku z Rožnova pod Radhoštěm či Pěvecký sbor města Klimkovic.

Pevně věříme tomu, že ať už na naše akce dorazíte v jakémkoli rozpoložení, budete odcházet příjemně naladění a třeba i obohacení o hezký hudební zážitek. Moc se těšíme na všechny milé příznivce – posluchače.

Marcela Zezulková